Hverdagen

Ikke én dag i vores hus er ens – her sker altid noget nyt.
Men rammerne er som regel de samme. En forudsigelig hverdag skaber tryghed og trivsel.
Sådan ser en typisk dag i vores hus ud.

Alle tider er  cirka-tider.

 

Kl. 6.00–7.15 – starter dagen stille og roligt med morgenmad til dem, der er stået tidligt op. Vi hører stille musik og hygger, så alle får en rolig start på dagen.

 

Kl. 8.30 – er de fleste børn kommet og her er nu fart på og der skal ske en masse. Vi fordeler os på stuerne inden vi spiser formiddags-frugt og brød.

 

Kl. 8.45 - 9.15 Spiser, synger og leger vi med børnene og holder samling. Derfor vil vi helst ikke forstyrres og vil  gerne have at barnet er afleveret inden kl. 8.45 – med mindre andet er aftalt.

 

Kl. 9.30-11.00  – laver vi forskellige aktiviteter. Børnene deles ofte op i mindre grupper. Nogle gange er aktiviteterne planlagt og andre gange spontane. Nogen gange er vi i huset, andre gange er vi på tur i nærområdet. Hvis vi tager ud af huset, gør vi det som regel kl. ca. 9.15. Ring, hvis dit barn kommer efter dette tidspunkt.

 

Kl. 11.00 –  spiser vi frokost, som . Vi varierer maden og serverer varm mad en/to gange om ugen. Ofte spiser især de store børn udenfor i sommerhalvåret.

 

Kl. 11.30  – læser vi i bøger, synger og hører historier, imens børnene i vuggestuen stille og roligt – en for en – skiftes og puttes og børnehavens børn går på legepladsen - nogen sover/hviler måske.

 

Kl. 12.00-13.30  – sover/hviler vuggestuebørnene som regel. Vi tager naturligvis hensyn til børn, der har et anderledes sovemønster. Nogle har måske brug for en ekstra lur om formiddagen eller sover længere om eftermiddagen. Børnehavens børn er som regel på legepladsen i dette tidrum.

 

 

Kl. 14.00 –  starter vi med eftermiddagsmaden. Vi serverer efterhånden som vuggestuebørnene vågner. Børnehaven har deres egen rytme om eftermiddagen og spiser som det passer ind i dagen.
Herefter leger børnene ude eller inde, og snart er en aktiv dag til ende, og vi siger farvel og på gensyn i morgen.

 

 

Se powerpoint om dagens gang:

Dagens og årets gang i vuggestuen

 

 

Dagens gang